Historien om bjørnen Lise og den svære dag i børnehaven 

HØR HISTORIEN SOM LYDBOG HER: 

https://youtu.be/E6K8BVwDaXQ

 

Nu er det blevet tid til at du skal ligge dig ned og slappe af. Imens du ligger dig godt tilrette i sengen og putter dig god nedunder dynen, skal du huske at du er smuk, dygtig og at du ér lige som du skal være.

Nu skal du slappe helt af i kroppen. Prøv at lukke dine øjne, og forstil dig, at din krop bliver helt tung. Imens du ligger og slapper af, vil jeg fortælle dig en historie, om en Bjørn der hedder Lise

Lise er 5 år gammel og går i børnehave. Lise elsker sin børnehave og alle sine gode venner. Lises bedste ven hedder Lotte. Lise og Lotte leger næsten altid sammen. I dag glædede Lise sig ekstra meget til, at Lotte kom i børnehave, fordi hun skulle fortælle hende, at i weekenden skulle Lise og hendes forældre ud og hente en kat, som skulle blive deres. Katten var en lille killing kat som ingen mor og far havde. Det synes Lise var rigtig synd for katten, så derfor spurgte hun sine forældre om de ikke nok kunne hjælpe den forældreløse kat. Det synes mor og far Bjørn var en god ide.

Lise ventede og ventede på, at Lotte skulle komme i børnehave. Hun sad og kiggede ud ved det store hovedvindue, hvor man kunne se alle bilerne og cyklerne som kom til og fra børnehaven. Lise sad og holdte øje med hvornår Lottes mor og Lotte kom cyklende. Fordi Lotte kom altid i børnehave på cykel.

Men Lotte kom aldrig og pludselig kom Lises voksen og bad Lise komme med, for nu skulle krudtuglerne, som var den gruppe Lise gik i, holde samling. Lige der vidste Lise nu, at Lotte ikke kom i dag. Øv. Lise kunne mærke en varme og ked af det følelse inden i kroppen. Som om alting blev tomt og lydløst. Hun kunne mærke hun blev ked af det, men hun sagde ikke noget til de voksne.

Hele dagen i børnehaven savnede Lise hendes bedste ven Lotte. Normalt legede Lise med mange af hendes andre krudtugle venner. Men lige den dag, havde Lise slet ikke lyst til at lege med andre end Lotte.

Hele den dag sagde Lise ikke særlig meget og passede bare sig selv. Hvis nogle spurgte om hun ville lege, takkede hun pænt nej tak.

Efter frugt kom mor Bjørn for at hente Lise. Mor Bjørn kunne med det samme se at Lise var trist. Efter at have pakket Lises ting sammen, spurgte mor Bjørn Lise hvordan hendes dag havde været i børnehaven. Lise fortalte på vej ud til bilen, at Lotte ikke havde været i børnehaven i dag.

I det samme vidste mor Bjørn, at det var derfor Lise så tros ud. Mor bjørn vidste nemlig godt, at Lise havde glædet sig meget til at fortælle Lotte om katten.

På vej hjem i bilen spurgte mor Bjørn Lise, om hun havde lyst til at ringe til Lotte når de kom hjem og fortælle hende den gode nyhed om katten. Det ville Lise rigtig gerne og begyndte at smile. Lise så nu ikke mere trist ud, men derimod glad.

Da de kom hjem ringede Lise til Lotte og fortalte hende om katten, Lotte blev rigtig glad på Lises vegne, for hun vidste hvor dejligt det var, at have en kat. Lotte havde nemlig en sort hankat der hed sorte Per. Lise og Lotte aftalte, at sorte Per og Lises nye kat også skulle være bedste venner, ligesom Lise og Lotte. Og Lotte glædede sig meget til at hilse på Lises nye kat

Nu var det blevet sengetid og Lise skulle til at i seng. Da hun havde børstet sine tænder, sagde hun godnat til far bjørn. Derefter gik Lise og mor bjørn ind i sengen. Mor bjørn kyssede Lise på panden, krammede hende og sagde godnat. Lise kunne nu sove dejligt og drømme om hendes nye kat som hun ville kalde for Pandi

Har du nogensinde prøvet at gå ked af det i seng ? Hvis du er ked af det prøv og fortæl dine forældre det, så de kan trøste dig og gøre dig glad igen. Tænk altid på noget rart lige inden du skal sove.